Even kennismaken: Tasso Butter

7 september 2021 Melissa
  1. Hoe verliep je loopbaan? Waar begon je met werken?

Na de MAVO ging ik naar de M.D.S. (Middelbare Detailhandel School). Etaleren was destijds een examenvak. Mijn docent gaf aan dat ik veel gevoel en talent had voor dit vak en spoorde mij aan er iets mee te gaan doen. Ik liet mij inspireren en besloot de tweejarige particuliere studie Etaleren/Standbouw te volgen. Uit eigen initiatief liep ik naast mijn studie, twee dagen in de week mee met freelance etaleur Chris de Vries (Display Creation). Hierdoor heb ik mijn eerste praktijkervaring opgedaan. Na een jaar schreef ik mij in als freelance etaleur en ging ik een samenwerking met Chris de Vries aan (1995). Zeven jaar later nam ik Display Creation over, om dit vervolgens in 2020 uit te breiden met Art Flower Creation.

2. Waarom ben je gestart met Display Creation?

Als kind ging ik regelmatig met mijn opa naar de Bijenkorf om etalages te bekijken. Deze etalages maakte altijd enorm veel indruk op mij, ik vond ze magisch. Ook instore besteedde de Bijenkorf veel aandacht aan zijn presentaties. Daar is het zaadje gepland. Mijn eigen kamer was een ruimte om hiermee te experimenteren.

Ik ben dus altijd al gefascineerd geweest van mooie krachtige presentaties, waarbij je even stil moet staan om ernaar te kijken en op je in te laten werken. Een mooie stijlvolle compositie, gecombineerd met een verrassend thema én een commerciële boodschap, die je aanzet tot een aankoop of oriëntatie van een dienst of product. Het mooiste is om die verleiding zelf te creëren. 

3. Waarom heb je dit uitgebreid naar Art Flower Creation?

Net als de interesse voor het etaleren, was ik van jongs af aan ook geïnteresseerd in bloemen. Vroeger plukte ik regelmatig grote veldboeketten voor mijn moeder. Het was dan de kunst om deze zo mooi mogelijk te schikken. Bloemen en planten lenen zich perfect voor instore presentaties, iets wat uitermate goed combineert met mijn werkzaamheden als etaleur. Deze nieuwe uitdaging, waar ik kies voor kunstflora in plaats van echt, is iets waar ik al langer naar op zoek was. 

4. Wat vind je het leukste aan je werk?

Display Creation

Het leukste van mijn werk is de positieve feedback die ik krijg van mijn klanten. De feedback die ik krijg gaat voornamelijk over de positieve respons die zij en zo ook de klanten ervaren. Deze attentiewaarde is voor een klant heel belangrijk.

Art Flower Creation

Uit het creëren van een bloemstuk haal ik het meeste voldoening. Er zijn oneindig veel mogelijkheden op het gebied van vorm, materiaal en kleur, die je kan combineren om tot een eindresultaat te komen. Het is niet exact van te voren uit te denken wat je gaat maken, een groot deel van je compositie ontstaat tijdens het proces. Dat verrassende aspect is heel bevredigend. Daarnaast ervaar ik en mijn klanten de bloemstukken als een mooie en versterkende aanvulling op het totale winkelconcept.

5. Wat zijn je dromen voor de toekomst?

Het behouden van plezier en positieve motivatie in het werk is mijn grootste droom voor de toekomst.Ook het open blijven staan voor veranderingen die horen bij een groeiproces. Daarnaast vind ik het belangrijk om altijd de kwaliteit te blijven waarborgen die de klanten van mij gewend zijn. 

Mijn andere toekomstdroom is om Art Flower Creation te laten groeien en zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met mijn creaties. Mogelijk met een nog groter gemotiveerd en hardwerkend team die mij daarin kunnen ondersteunen en de liefde voor dit vak met mij delen.

Het leukste aan mijn werk is om te zien is hoe buiten en binnen met elkaar verbonden worden door de etalage en de instore presentatie. Het creëren van deze presentaties is elke keer weer anders, en het verrassende aspect is daarom heel bevredigend.

Meer weten of heb je interesse in een mooie etalage of kunstflora? Neem dan contact op. 

Dit is de algemene popup
met een mooie 2e title

en wat tekst zodat je hem echt zelf goed kan vullen. en wat tekst zodat je hem echt zelf goed kan vullen. en wat tekst zodat je hem echt zelf goed kan vullen. en wat tekst zodat je hem echt zelf goed kan vullen. en wat tekst zodat je hem echt zelf goed kan vullen. en wat tekst zodat je hem echt zelf goed kan vullen. en wat tekst zodat je hem echt zelf goed kan vullen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.